top of page

Як підібрати перший дезодорант?

Діти з перших років життя активно наслідують батьків, в тому числі і в догляді за шкірою обличчя і тіла. Дезодоранти і антиперспіранти не залишаються без уваги дітей - вони прагнуть швидше подорослішати і таємно використовують батьківські гігієнічні засоби. Виробники пропонують дітям і підліткам серії дитячих дезодорантів, створені з урахуванням потреб шкіри дитини. У складі використовуються натуральні рослинні екстракти та доглядаючі компоненти. Дитячі серії дезодорантів допомагають дитині виробити звичку регулярного догляду за шкірою і дозволяють уникнути використання агресивної косметики для дорослих.

Багатьох батьків турбує склад дитячих дезодорантів і мучать сумніви: з якого віку краще починати їх використання?

Косметологи, педіатри і дерматологи кажуть, що дезодоранти високої якості не мають протипоказань для використання на шкірі тіла дітей і підлітків. Звичайно, важливо вибирати відповідні продукти для використання, що не містять агресивних речовин і тих, що викликають появу алергії, солей алюмінію. Занадто агресивні компоненти - проблема антиперспірантів, вони не надто дбайливо ставляться до шкіри, так як закупорюють пори і не дозволяють шкірі виводити піт, а це порушує природну роботу потових залоз.

Пояснивши дитині правила особистої гігієни, розповівши про причини появи поту і принципи формування запаху, батьки допомагають дитині добре почувати себе в будь-якій ситуації. Дитина, знаючи про проблему запаху і необхідність наносити дезодорант на вимите тіло, не намагатиметься маскувати неприємний аромат, а попередить його появу. Згодом правильне використання дезодоранту увійде в звичку.


Маленькі секрети використання дезодорантів дітьми і підлітками:

  • Органічні дезодоранти для дітей і підлітків приємно радують натуральним складом - вони створені на основі рослинних витяжок. Позбавляють від неприємних запахів на кілька годин.

  • Краще вибирати нейтральні аромати або свіжі, добре використовувати дезодоранти без запаху. Підліткам сподобаються аромати фруктів, квітів і морської хвилі.

  • Для нанесення дезодоранту підходить тільки чиста і суха шкіра без подразнень. Якщо наносити продукт на невимиту шкіру, то можуть закупоритися пори або з'явитися запалення.

  • Щоб змити залишки дезодоранту з шкіри перед сном, потрібно лише прийняти душ або ванну з улюбленим гелем для душу. Терти шкіру губкою не варто.

  • Дезодоранти не варто наносити на шкіру відразу після гоління або при наявності запалень, щоб уникнути подразнення. Якщо на шкірі є запалення або почервонілі від гоління ділянки, то краще тимчасово не використовувати дезодоруючий засіб.



100 переглядів0 коментарів
bottom of page