top of page

Як вибрати дитячий крем?

Оновлено: 14 трав. 2022 р.

Процес вибору продукту для догляду за ніжною та гіперчутливою шкірою дитини - відповідальне завдання для батьків. Відповідно до заяв виробників традиційних косметичних марок, в процесі створення дитячих кремів використовуються тільки щадні компоненти. Іноді це так, але нерідко список інгредієнтів дитячих кремів поповнюють компоненти, які не дуже корисні для шкіри. Це і продукти переробки нафти, і синтетичні барвники, і ароматизатори, консерванти, поліетиленгліколь.

Як правильно підібрати крем для шкіри дитини? Чи вирішує органічна косметика для дітей проблему надмірної сухості шкіри дитини і який дитячий крем краще підійде для догляду за шкірою обличчя і тіла?


Ключові критерії покупки дитячого крему:

Визначитися з виробником. Компанії, що спеціалізуються на натуральній косметиці, до складу рецептур своїх дитячих лінійок гарантовано не включають штучні компоненти, в яких організму людини немає жодної потреби.Хороший дитячий крем можна купити в аптеках і дитячих магазинах. Як правило, це сертифікована натуральна косметика з відповідними значками екосертифікатів: BDIH, NaTrue, Ecocert. Так, натуральний дитячий крем буде коштувати трохи дорожче від крему з найближчого супермаркету з небезпечним складом, але якісний крем, що безпосередньо контактує зі шкірою дитини, захищає її і доглядає саме завдяки правильному складу.

Природні масла, включені до складу крему, ніжно доглядають за чутливою шкірою дитини. Найчастіше це оливкова олія, мигдальна та жожоба. До складу сертифікованої екокосметики включені тільки масла з органічним походженням, вирощені з використанням методу органічного землеробства. Такий підхід до вирощування культур має на увазі повну відмову від мінеральних добрив, фунгіцидів, пестицидів і будь-якої іншої сільськогосподарської хімії. Розумне землеробство і вирощування рослин, олійних та інших культур без використання продуктів сучасної хімічної промисловості дає можливість захистити себе і дитину від контакту з потенційно небезпечними речовинами. Турбота про землю, зважений підхід до вирощування рослин дозволяє отримати безпечні продукти, які несуть користь тілу людини, що особливо важливо в тому випадку, якщо мова йде про дитину.


Органічні масла та їх користь для шкіри.

Масло оливи, масло мигдалю дуже схожі з ліпідами шкіри людини. Ці два масла відмінно проникають в клітини, включаються в обмін речовин, що відбувається в шкірі, формують здорову гідроліпідну мантію і насичують клітини шкіри комплексом антиоксидантів і вітамінів.

Масла кокосу, оливи, малинових кісточок – основа дитячого крему для шкіри, яка потребує особливого зволоження і живлення. Завдяки поліненасиченим жирним кислотам масло оливи і масло мигдалю не мають аналогів у світі, а масло ши, масло жожоба добре справляються із завданням по зволоженню шкіри, через ці властивості їх і включають до складу кремів для сухої шкіри обличчя.


Інгредієнти, яких у складі дитячого крему не повинно бути взагалі.


Зверніть увагу на склад будь-якого вподобаного крему і вітчизняного, і зарубіжного виробництва. Якщо в його складі немає мінерального масла (найчастіше це парафін і вазелін), парабенів і феноксіетанолу, то його використання буде безпечним. При всій простоті і поширеності, ці інгредієнти згубно впливають на шкіру, хоча і включені до складу багатьох косметичних продуктів.

  • Мінеральні масла створюють парниковий ефект, не дозволяючи шкірі дихати, порушуючи процеси саморегуляції.

  • Парабени визнані канцерогенами, вони - небезпечні потенційні мутагени і агресивні штучні консерванти. В ідеалі їх не повинно бути в складі і продуктів для шкіри дорослих, про включення до складу якісної дитячої косметики не йде і мови.

  • Феноксіетанол, згідно з науковими даними, може мати негативний вплив на репродуктивну систему людини, негативно впливати на імунну та нервову системи, надає токсичний ефект.

Вибираючи крем, варто звернути увагу на склад. Має значення і ціна - занадто низька повинна насторожити, так як виробництво якісних косметичних засобів - досить витратний процес, і засіб, який відповідає сучасним стандартам по догляду за шкірою дитини не може бути занадто дешевим. Пам'ятайте і про необхідність наявності відповідних сертифікатів. В ідеалі це мають бути екосертифікати BDIH, NaTrue, Ecocert.

42 перегляди0 коментарів
bottom of page