top of page

Секрети догляду за волоссям дітей

Оновлено: 14 трав. 2022 р.

Структура дитячого волосся відрізняється від волосся дорослої людини. Волосся дитини брудниться не так інтенсивно, а тому мити волосся і голову в холодну пору року краще не частіше ніж один раз на сім днів. Влітку шкіра голови інтенсивніше потіє, тому фахівці рекомендують жарким літом очищати шкіру голови і волосся раз в 4-5 днів.

Краща температура для миття голови - 39-42С, в цьому випадку дитині комфортно і вдається легко очистити і шкіру, і волосся.

Як правильно вибирати дитячий шампунь?

Розроблений з урахуванням потреб шкіри голови і волосся дитини шампунь - це те, що потрібно для делікатного догляду за шкірою голови і волоссям дитини. Зверніть увагу на рівень кислотності - оптимальна, якщо віна в межах 4,5-6 рН. Якщо рівень вищий, то тонке волосся дитини, що особливо важливо для дівчаток, буде сильно сплутуватися.

Вибирайте шампунь для дитини без використання в складі лаурилсульфату натрію. Це небезпечний інгредієнт, який пересушує шкіру і викликає її подразнення.

Теплий неміцний трав'яний настій кропиви або берези - хороший варіант для використання в якості природного ополіскувача. Але ромашка, популярна серед мам України, сушить волосся і від її використання краще відмовитися.


Хитрощі правильного розчісування волосся.

Вологе волосся легко пошкодити, а тому краще розчісувати підсушене або повністю сухе волосся. Це не так травматично, ризик випадково заподіяти біль або вирвати цибулини волосся набагато нижчий.

Велика частина шампунів не містить кондиціонерів, а тому локони дитини можуть електризуватися. Щітка, гребінець для волосся з щетини або дерева, інших природних матеріалів - це аксесуари, які допоможуть безболісно розчесати волосся і позбавити їх від наелектризованності. Якщо у дитини густе волосся, то гребінь і щітка повинні мати рідкісні зубчики. Рівномірні ряди зубців з округлими кінцями - секрет гарного гребеня, який буде ніжно розчісувати коси.

Два рази на день розчісуючи волосся, можна підсилити блиск і прискорити ріст.

Органічні спреї для волосся зроблять процес розчісування більш швидким і простим, подарують волоссю дитини легкий аромат фруктів.

! Засоби для догляду за волоссям, призначені для дорослих, можна використовувати не раніше 12-13 років. Після пубертатного періоду волосяні фолікули стають повністю сформованими, починає виділятися шкірний жир, волосся стає більш щільним.

293 перегляди0 коментарів
bottom of page